Peyronie behandeling

Peyronie behandeling? NIET operatief, maar een combinatie van needling, PRP 3.0, pumping en Persoonlijk PRP-plan.
peyronie nieuwe behandeling

Afspraak met uroloog

Het doel van de behandeling is (pijnlijke) ongemakken van peyronie aan te pakken. Bespreek jouw mogelijkheden met onze urologen.

Wat is peyronie?

Met de ziekte van peyronie (PD) bedoelen we een goedaardige afwijking van de penis in erectie. De afwijking in de penis ontstaat door verharding van bindweefsel strengen waardoor in de penis 1 tot drie ‘plaques’ ontstaan. Vaak gaat de peyronie gepaard met een erectiestoornis.

Acute ontstekingsfase

De ziekte wordt gekenmerkt door een initiële acute ontstekingsfase (doorgaans 12 maanden) bestaande uit een kromstand met verkorting van de penis en meestal pijnlijke erecties. Deze wordt gevolgd door de stabiele fase.

Stabiele fase

In de stabiele fase neemt de pijn doorgaans af of verdwijnt en de kromstand stabiliseert. Een belangrijk gegeven is dat 9 maanden vanaf het begin van de symptomen bij 21% van de patiënten de kromstand met 10 graden toenam. Bij 12% van de patiënten nam de kromstand iets af. De stabilisatie eerder op bij oudere mannen, dan bij jonge mannen.

Doel van de peyronie behandeling

De peyronie behandeling van ACREN Clinics legt de focus op het verkleinen van de krommingshoek, pijnbestrijding, de kwaliteit van seksualiteitsbeleving verbeteren en het aanpakken van erectiele disfunctie.

Voorafgaand aan de peyronie behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling heb je een afspraak bij de behandelend uroloog. Deze bepaalt aan de hand van jouw fotomateriaal, echo en fysieke check de afmeting van de plaque(s).
Wil je ook direct een eerste behandelsessie, dan plannen we dit op dezelfde dag in. Hierbij houden we rekening met je huidige bloedkwaliteit en je reisafstand.

Belangrijk

Denk je dat jij de symptomen hebt van peyronie? Blijf dan niet te lang rondlopen zonder actie te ondernemen. Het is belangrijk dat een ervaren uroloog zo snel mogelijk kijkt of het om peyronie gaat.
Door te lang rond te blijven lopen zonder actie te ondernemen worden de plaques steeds harder, waardoor het resultaat van de behandeling beperkter is. De hardheid kunnen we pas echt waarnemen tijdens de needling.
De peyronie behandeling met needling, PRP 3.0, pumping en Persoonlijk PRP-plan werkt tot een krommingshoek van maximaal 45°. Is je krommingshoek groter, dan adviseren we je om andere heelkunde toe te passen.

Peyronie behandeling

Een niet operatieve peyronie behandeling is geen ‘quick fix’. De niet operatieve behandeling van ACREN Clinics behandelt de ongemakken van peyronie door needling, PRP 3.0, pumping en Persoonlijk PRP-plan te combineren.

Samenwerking

De peyronie behandeling is in samenwerking met jou, waarbij jij zorgt voor de juiste bloedkwaliteit en het opvolgen van de richtlijnen na elke behandelsessie.

Lokale verdoving

Op de dag van de behandeling wordt er voorverdovende crème aangebracht op je volledige penis. Zodra de voorverdoving werkt wordt er aanvullende verdoving toegediend door de arts. Zodra de penis volledig verdoofd is, wordt gestart met de behandeling.

Wat kost behandeling peyronie

Na het onderzoek op de raadpleging kom je drie keer om de 4 – 6 weken voor een behandelsessie. De prijs is € 647,- per sessie. In totaal zijn er 3 sessies nodig voor je hele peyronie behandeling. Daarna kom je jaarlijks terug voor een onderhoudsbehandeling.
Daarna kom je jaarlijks terug voor een onderhoudsbehandeling. De prijs is € 647,- voor de onderhoudsbehandeling.
In de praktijk komt het voor dat heren het effect zo fijn vinden, dat ze al na 3 – 6 maanden een afspraak maken voor onderhoud. Dit kan en mag, waarbij we uitgaan van je eigen aanvoelen.

Pomp

Beschik je zelf over een penispomp, dan kun je die gebruiken. Heb je er geen, dan vind je in jouw Persoonlijk PRP-plan een link naar de webshop van de distributeur van medische hulpmiddelen. De prijs van de pomp is ongeveer € 180,- (ex. verzendkosten).

Wie doet de behandeling?

De behandeling wordt uitgevoerd door onze ervaren urologen.
peyronie behandeling
Onze medisch assistenten nemen contact op met jou.

Wat is needling?

Met een naald maakt de arts breuklijnen in de plaque(s) waardoor scharnierlijnen ontstaan en de plaque(s) in kleine, flexibele stukjes wordt gebroken.
Needling helpt de hoek van de peyronie te verkleinen en pijn te minimaliseren bij de penis in erectie.

Wat is PRP?

De afkorting PRP staat voor Plaatjesrijk Plasma wat uit je bloed wordt gehaald door centrifuge. Jouw bloed bestaat uit ± 55% plasma, ± 44% rode bloedcellen, <1% witte bloedcellen en 0,2% bloedplaatjes. Door de centrifuge en resuspentie worden het plasma en bloedplaatjes van de witte en rode bloedcellen gescheiden.
De PRP wordt ingespoten in de zwellichamen, schacht, corona en eikel om te zorgen voor een volledige revitalisatie van de penis.
Een bijkomend effect van PRP is een toename van het volume en gevoeligheid van de penis.
ACREN Clinics maakt gebruik van PRP 3.0 met een volledig vacuüm-protocol en optimaal zuiver bloed met behulp van Persoonlijk PRP-plan. Bij PRP gaat het niet om de hoeveelheid PRP, maar om de kwaliteit van de PRP die wordt ingespoten.
beste PRP
Een succesvolle peyronie behandeling begint met een optimale bloedkwaliteit waar de PRP wordt uitgehaald.

Wat is pumping?

Met pumping wordt het gebruik van een medische vacuümpomp aangeduid om het klonteren van de plaque, na de behandeling, tegen te gaan en de werking van de PRP te versterken.

Resultaten beïnvloeden

Jij hebt veel invloed op de bloedkwaliteit bij de afname van je bloed. Na de inspuiting heb jij veel invloed op de werking van je peyronie behandeling met PRP. Hoe je dit doet leggen we uit in je Persoonlijk PRP-plan.

Persoonlijk PRP-plan

In het Persoonlijk PRP-plan geven we aan wanneer je wat dient te doen op welke datum. Dit is gerelateerd aan de drie inspuitingsdata.
Voor jouw Persoonlijk PRP-plan krijg je een link toegestuurd per e-mail (geen hotmail) met de inlogcode waarmee op de pagina komt met jouw Persoonlijk PRP-plan.

Inhoud Persoonlijk PRP-plan

Het plan start 4 weken voor je eerste inspuiting en loopt tot 6 weken na de derde inspuiting en gaat o.a. in op de volgende punten:
 • Cortisone
 • Ontstekingsremmers
 • Antibiotica
 • Bloedverdunners
 • Cholesterol
 • Warmte
 • Inspanning
 • Alcohol, tabak, cafeïne en drugs
 • Pomp gebruiksinstructies

Bloedverdunners

De peyronie behandeling is ook mogelijk als je bloedverdunners gebruikt. De voorwaarde is dat je INR (bloedstollingswaarde) op de dag van de behandelingen ligt tussen de 1 en 2.

Jouw peyronie behandeling

Vooraf

 • Je hebt op de knop ‘AFSPRAAK MAKEN’ geklikt, het aanvraagformulier ingevuld en op verzenden gedrukt.
 • De aanvraag komt binnen op onze servicedesk. De medisch assistent die jou gaat begeleiden belt je op om een afspraak bij de uroloog in te plannen .
 • Na het gesprek bij de uroloog wordt je opnieuw gebeld door de medisch assistent om de data voor de eerste drie behandelsessies vast te leggen.
 • Nadat de drie behandeldata en tijdstippen zijn vastgelegd, stuurt de medisch assistent je een bericht per e-mail met daarin de afspraakbevestiging, de link naar je Persoonlijk PRP-plan en wachtwoord.
 • De medisch assistent zal vragen om een reply te sturen als je de mail hebt ontvangen, zodat jij kunt beginnen met de voorbereiding.

Behandelsessie

 • De verpleegkundige heet je welkom en neemt je mee naar de behandelruimte. Hier mag je op de behandeltafel gaan liggen, nadat jij je ondergoed hebt uitgedaan.
 • De verpleegkundige neemt twee buisjes bloed af en zet deze in de centrifuge.
 • Daarna smeert de verpleegkundige voorverdovende crème over je hele penis. Dit geeft een warm gevoel.
 • Na 5 minuten is de centrifuge klaar en voel jij dat de voorverdoving werkt.
 • De verpleegkundige maakt jouw PRP klaar om in te spuiten.
 • In de tussentijd komt de arts twee verdovende injecties geven aan de basis van je penis, waardoor deze volledig verdoofd is. Hoe meer jij je ontspant, des te minder voel je van het verdoven.
 • Zodra de verdoving werkt begint de arts met de needling om vervolgens de PRP op een rustige in te spuiten.
 • Daarna ben je klaar om je aan te kleden.
 • De behandelsessie duurt 30 – 40 minuten.

Achteraf

 • Jij volgt de instructies op die je via je jouw Persoonlijk PRP-plan hebt ontvangen.

Opvolging

 • Drie maanden na je laatste behandelsessie neemt je medisch assistent contact op om de voortgang te bespreken. In overleg met jou wordt een volgend contactmoment afgesproken.
Vrijen in de periode tussen de behandelsessies is zeker mogelijk als je aanvoelt dat het kan.

Betaling

Voor de betaling van je peyronie behandeling kun je ter plaatse pinnen of contant betalen.

Waarom PRP 3.0?

Bloedkwaliteit

PRP 3.0 is de meest hoogwaardige en veiligste PRP-behandeling die kan worden toegepast bij je peyronie behandeling. De kwaliteit van je bloed, dat in onze kliniek wordt afgenomen op de dag van de behandelsessie, is zéér belangrijk. De PRP wordt gemaakt van jouw eigen bloed. Is de bloedkwaliteit slecht, dan is de PRP die er van wordt gemaakt ook slecht, wat een negatief effect heeft op de werking en resultaten van de PRP. In versie 2.0 en 1.0 wordt de bloedkwaliteit verwaarloosd.

Veiligheid

Door te werken met een volledig vacuüm- en steriel-protocol (Zwitsers) is de veiligheid gegarandeerd. Er worden geen producten van buitenaf toegevoegd door het te injecteren in de PRP, zoals calcium gluconaat, hyaluronzuur of antistollingsmiddel.

Locatie

Voor je peyronie behandeling maken we gebruik van privéklinieken en gespecialiseerde artsen in de regio Antwerpen die werken volgens onze strikte richtlijnen. Zo voorkomen we lange wachttijden.
De arts die de behandeling uitvoert blijft ook je arts in de toekomst.
Wij verwelkomen mannen o.a. uit: Antwerpen, Lier, Herentals, Hoogstraten, Oostende, Berlaar, Gent, Mechelen, Brussel, Luik, Hasselt, Maasmechelen, Genk, Leuven, Aalst, Brugge, Ieper, Tielt, Izegem, Kortrijk, Rons, Dendermonde, Deinze, Tongeren, Turnhout, Beerse, Brasschaat, Sint-Niklaas, Eeklo, Lokeren, Knokke, De Panne, Lommel, Diest, Mol en andere plaatsen.

Peyronie nieuwe behandeling

Peyronie nieuwe behandeling niet operatief? ACREN Clinics combineert Neelding, PRP 3.0, Pumping en een Persoonlijk PRP-plan waarmee de ongemakken van Peyronie worden aangepakt.

peronnes disease, kromme erectie, kromme peyronie, oplossing peyronie, peyronie ziekte.

De beste peyronie behandeling en resulaten bereik je volgens specialisten met de methode van ACREN Clinics peyronie nieuwe behandeling, nieuwe peyronie behandeling, behandeling peyronie, peyronie behandeling, peronyie behandeling nieuw, peyronie behandeling belgie, prp peyronie, peronie kliniek, peyronie clinic, kromme penis, kromme penis behandeling, behandeling kromme penis.

Waarom geen Nesbit-procedure?

De Nesbit-procedure helpt de kromming van de penis operatief te corrigeren. Onze chirurgen beheersen de techniek, het heeft te veel negatieve effecten o.a. verkorting van de penis en de plaques worden niet gebroken wat kan leiden tot verergering van de ongemakken voor de operatie.

Waarom geen Xiapex?

Xiapex is niet meer verkrijgbaar in Europa. Via Engeland en dan naar Rome zou er iets bestaan, maar hebben zelf geen contact kunnen krijgen met de organisatie. De resultaten van Xiapex waren beperkt, buiten het feit dat het een dure behandeling was..

Gebruikt ACREN Clinics ESWT?

ACREN Clinics heeft de extracorporale magnetische transoductie (ESWT), Xiapex, Nano VI en Nesbit procedure vervangen door de combinatie van needling, PRP 3.0, pumping en Persoonlijk PRP-plan.
Laatste update:
Scroll naar boven